Menu

Coaching Muziekproductie

Korte beschrijving

De coaching bij muziekproductie is bedoeld om je te leren hoe je je eigen muziek kan opnemen en mixen. Hier leer je diverse geluidsbronnen en instrumenten op te nemen en je leert een mix te maken via muzieksoftware op je PC, Mac of iPad. Aan het einde van het traject heb je dan voor minimaal één van je eigen nummers een demo opgenomen. Of als je al wat verder gevorderd bent een mix die klaar is voor Spotify!

Aanpak

De coaching bij muziekproductie wordt aangeboden als traject van 10 sessies en vindt plaats onder leiding van Janco Duijs. Je kan dit traject individueel of als duo volgen. Elk traject is bovendien maatwerk, afhankelijk van de vaardigheden die jij al beheerst en van jouw leerwensen. Als je het traject als duo volgt, is het fijn als jij en je mede-cursist vergelijkbare leerwensen hebben. Uiteraard nemen we dit vooraf door met jou. Het traject volgen als duo kan als voordeel hebben dat je ook elkaar kan helpen en inspireren.

Tussen de sessies door ga je thuis actief bezig met je muziek én met je muzieksoftware, ook aan de hand van oefeningen die je meekrijgt. Zo leer je in je eigen omgeving je muziek te produceren.

Apparatuur

Tijdens het traject werk je met je eigen apparatuur, waaronder je eigen laptop of iPad met muzieksoftware. Mocht je nog hard- of software nodig hebben, dan denken we graag met je mee. Bijvoorbeeld over geschikte muzieksoftware, een microfoon of een audio-interface (het apparaat waar je je instrument of microfoon mee aansluit op je PC, Mac of iPad).

Het maakt niet uit welke muzieksoftware je wil gebruiken. Tijdens de sessies gebruikt Janco zelf Cubase (Windows/Mac) en Cubasis (iPad) van Steinberg om dingen te laten zien en te laten horen. Gelukkig werken de belangrijkste functies bij alle programma’s min of meer op dezelfde manier. Heb jij al een geschikt programma, of krijg je een gratis versie meegeleverd bij de aanschaf van een audio-interface, dan kan je daar prima mee werken tijdens het traject.

Als je graag thuis met dezelfde software werkt als tijdens de sessies wordt gebruikt, dan is de aanschaf van Cubase of Cubasis een geschikte optie. Een instapversie van Cubase en Cubasis wordt gratis meegeleverd bij diverse audio-interfaces.

Opbouw traject

Het traject bestaat uit 10 coachingssessies met de onderstaande globale opbouw. Deze opbouw is de basis. Mochten er dingen moeten worden aangepast dan kan dat. We zijn namelijk constant in overleg en bekijken je leerwens en je vaardigheden en passen het traject daarop aan.

  1. Intake | Basis muziekproductie
  2. Opnemen geluidsbronnen en instrumenten | Basisfuncties muzieksoftware
  3. Bewerken geluidsopnames | Gebruikmaken van samples
  4. Mixen | Toonregeling (EQ)
  5. Ruimtelijke effecten (reverb, delay)
  6. Compressie
  7. Creatieve toevoegingen
  8. Voorbereiden afronding demo
  9. Basis mastering
  10. Afronden demo | Evaluatie

Tarief

€470,- voor 10 individuele lessen van 60 minuten

€335,- voor 10 duo-lessen van 60 minuten

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW. Voor cursisten van 21 jaar en ouder geldt een BTW tarief van 21% (bij cursisten onder de 21 jaar wordt geen BTW in rekening gebracht).

© MusiCademy - Onderdeel van MusiCare - Alle rechten voorbehouden