Menu

Werkwijze

Wij zijn niet zomaar een muziekschool. Wij werken niet van bladzijde 1 tot 100 in een standaard lesmethode.
Bij ons staat het individu of de groep centraal. We kijken naar wie je bent en wat jij wilt leren.

Doelen stellen

Tijdens je eerste les krijg je van ons jouw Muzikale Roadmap. Hierin schrijven we de doelen waaraan we de komende weken gaan werken. Deze bepaal jij zelf en jouw coach ondersteunt daarbij waar nodig. Je werkt gedurende één blok aan deze doelen. Een schooljaar heeft in totaal 4 blokken. Ieder blok sluiten we af met een celebration week, waarin we ieders successen vieren. Wij kijken namelijk niet alleen naar wat we nog willen leren tijdens de muziekles maar ook wat we al geleerd hebben. Sta stil bij je successen en ben trots op jezelf!

Ouderkind-lesweek

Twee keer per jaar is het ouderkind-lesweek. Kinderen geven dan les aan hun ouder. Op deze manier zien ouders niet alleen wat hun kind leert tijdens de les en hoe een les er gemiddeld uitziet maar ervaren ze ook hoe leuk, soms lastig en ook uitdagend het is om een instrument te leren.

MC Live en MC Café

Niets leuker dan aan publiek laten horen hoe ver je al bent gekomen. Op een echt podium en met een hard applaus. Twee keer per jaar organiseren wij een MC Live. Soms in ons eigen gebouw, soms op locatie. Iedereen die wil, mag wat laten horen. Voor onze volwassenen leerlingen is er MC Café, een MC Live bij de Bossche Brouwers aan de Tramkade in ‘s-Hertogenbosch.

Jaarrooster

In het jaarrooster kun je zien hoe de blokken zijn ingedeeld, wanneer het vakantie is en wanneer er een afwijkende lesweek is.

Gesubsidieerde activiteiten

Naast alle leuke dingen die wij standaard organiseren binnen een schooljaar, organiseren wij nog aanvullende activiteiten. Deze worden mede mogelijk gemaakt met subsidie van de Gemeente Vught en zijn niet alleen voor leerlingen van MusiCare, maar voor alle kinderen in Vught in de leeftijd tot 18 jaar.

© MusiCademy - Onderdeel van MusiCare - Alle rechten voorbehouden