Menu

Janco Duijs
Muziektraject Coach

Janco maakt al sinds zijn jonge tienerjaren eigen nummers en is vooral geboeid door het creatieve proces van songwriting en van muziekproductie. Als muziek en tekst samenkomen, ontstaat er iets magisch en Janco vindt het eindeloos boeiend dat er telkens weer iets unieks ontstaat. Elke liedje heeft zijn eigen gevoel, zijn eigen karakter en zijn eigen invloed op de luisteraar. Muziek komt bij iedereen binnen!

Janco heeft zich het produceren van muziek grotendeels eigen gemaakt tijdens het werken in zijn thuisstudio. Iedere nieuwe productie bracht hem weer naar een nieuw niveau van opnemen, arrangeren en mixen. Voor zijn studio-opnames schakelt hij dikwijls andere muzikanten in voor drums, bas en gitaar, maar Janco maakt ook graag solo-producties. Soms met alleen zang en gitaar, soms ook met diverse virtuele instrumenten voor bijvoorbeeld drums, bas en synthesizer, afhankelijk van wat het nummer nodig heeft.

Met zijn muziekcoaching bij MusiCare helpt Janco graag andere liedjesmakers of ‘thuisproducers in de dop’ verder met het maken van hun eigen demo’s en thuisproducties, om aan anderen te kunnen laten horen, of om te publiceren via de streamingdiensten. Van half afgemaakte nummers wordt een liedjesmaker ten slotte niet gelukkig. Een nummer van A tot Z uitwerken en zo mooi mogelijk laten klinken, daarentegen, is het mooiste wat er is!

Naast zijn werk voor MusiCare werkt Janco als docent en coach bij Fontys Hogescholen in Eindhoven, waar hij de ruime kennis en ervaring heeft opgebouwd op vlakken als coachen en motivatie tijdens leerprocessen. Janco woont in Vught met zijn vrouw en twee kinderen.

Klik hier voor het muziekproductie traject van Janco

© MusiCademy - Onderdeel van MusiCare - Alle rechten voorbehouden