Menu

Michel Nienhuis
Muziekcoach

Michel studeerde in 2005 af aan de Rockacademie in Tilburg als gitarist en ondernemer. Daarna studeerde hij Music & Technology aan de Faculteit Kunst, Media en Technologie van de HKU in Hilversum waar hij zijn ‘Master of Composition in Contexts’ behaalde. Naast coach bij MusiCare is hij ook als docent betrokken bij mbo-opleiding Metal Factory in Eindhoven.

Michel is componist/gitarist van de experimentele hedendaagse metalband Dodecahedron en drummer van Reznyck. Dodecahedron bracht in 2012 en 2017 albums uit op het Franse platenlabel Season Of Mist en speelde op internationale festivals als Roadburn Festival 2019 (NL), Inferno Festival (NO), Reykjavik Metalfest (IS), Brutal Assault Festival (CZ). Het Spaanse tijdschrift voor musicologie ITAMAR (Universiteit van Valencia) publiceerde in 2020 een wetenschappelijk artikel van drs. Camille Béra over de artistieke inhoud van het 2e Dodecahedron-album ‘Kwintessens.’

In de lessen van Michel staan de wensen van de leerling altijd centraal: “We kijken naar wat jouw uitgangspunt en beleving bij muziek is en gaan van daaruit kijken naar de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om verder te komen met jouw muziek!”

Neem direct contact op om een proefles in te plannen!

Mail
Tel (appen mag ook!)

 

© MusiCademy - Onderdeel van MusiCare - Alle rechten voorbehouden